Terra Mosana

Augmented Reality Wandeling

De augmented reality wandeling is het uithangbord van uw historische reis doorheen de Tongerse geschiedenis. ​Tijdens deze wandeling wordt u meegenomen doorheen de geschiedenis die de stad rijk is en wordt u ondergedompeld in de Romeinse cultuur. Op verschillende locaties werden hiervoor levensechte 3D modellen gecreëerd die zowel visueel als historisch correct zijn.

Hier zal u niet enkel uitleg krijgen via de audioguide maar de geschiedenis in volle glorie kunnen herbeleven.

De verschillende locaties tijdens de wandeling tonen verschillende typisch romeinse bouwwerken waaronder

- traiditionele villa 

- romeinse tempel

- aquaduct 

- badgebouw

Deze locaties zal u op ware grootte kunnen aanschouwen zoals ze 2000 jaar geleden in volle glorie de stad Tongeren sierden.

De naam Via Belgica is eind 20e eeuw door archeologen bedacht, en volgt niet de naamgevingsconventies die de Romeinen voor hun wegen gebruikten.[noot 1] Via Belgica is correct Latijn, maar de Romeinen noemden hun wegen naar degenen die deze hadden gebouwd (bijvoorbeeld Via AppiaVia Egnatia, Strata Diocletiana) of anders naar de bestemming (Via Casilina, Via Portuense). Via Belgica zou dus de naam zijn geweest van een weg naar Belgica, niet – zoals hier bedoeld – door Belgica.

Mijlpaalroute

Via de Mijlpaalroute stap je door de geschiedenis van Tongeren. Het enige wat jij moet doen is de stapstenen met de gekleurde letter ‘M’ volgen.

Onderweg geven mijlpalen en gevelborden je interessante info over alle hoogtepunten van het rijke Tongerse erfgoed. Scan de 3D-barcode met je smartphone of koop een begeleidende brochure met extra achtergrondinformatie bij Toerisme Tongeren.

3 Wandellussen

Er zijn drie routes door het historische stadscentrum en de stadsrand: rood, blauw en groen. De drie routes sluiten perfect op elkaar aan. Zo kan je je wandeling tot één route beperken, of er twee of drie combineren.

Kinderroute

Stappen er juniors mee? Dan is de rode route ideaal. Een speciaal kinderparcours met spelletjes maakt de wandeling extra leuk voor hen. Ontdek het allemaal in de gratis kinderbrochure, af te halen bij Toerisme Tongeren.

© 2020 by Helios Technologies.

  • Facebook
  • Linkedin
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now