top of page

Verborgen Parels

MARIËNLOF

In de vallei van de Kleine Herk in Borgloon ligt de abdij Mariënlof, die in de volksmond beter gekend is als het klooster van Colen. De panoramische uitzichten en de erfgoedrijkdom zijn de belangrijkste troeven van dit Verborgen Moois. Niet voor niets dat kunstenaars zich laten inspireren door deze magische plaats. In 2012 bouwde de Schotse kunstenaar Aeneas Wilder een opvallend architecturaal bouwwerk: Untitled #158. 

Afstand en aanduiding route: rode route -  4,5 km - 1 uur

BELLEVUEBOS

Op de grens van de gemeenten Kortessem en Borgloon ligt één van de de grootste aaneengesloten bossen van Haspengouw. Hier komen nog tal van oude bosplanten voor. De Winterbeek kronkelt zich een weg door haar bossige vallei. In het zuiden bouwden de heren van het kasteel 'Opleeuw' hun jachthuis, nu gekend als het kasteel Belle Vue.

Afstand en aanduiding route: rode route -  4,5 km - 1 uur

Start: Hemelspark, Opeindestraat 32, Kortessem

Afstanden en aanduiding routes

  • gele route - 3,8km - 1 uur

  • rode route - 5,6 km - 2 uur

marienhof.jpg
bellevuebos.jpg

Beide wandelingen en de "Verzamelbox Verborgen Moois" zijn te bekomen op onze dienst Toerisme.  De wandelkaarten in deze box belichten elk een thema dat kenmerkend is voor Haspengouw, zoals het Gallo-Romeinse erfgoed, de holle wegen of de natuur in de valleien of via https://www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/haspengouw/.

bottom of page